Kontakt

EPK

Musikk “Rebel, Rebel EP”

Pressebilder

Nettside & Sosiale Medier

Om prosjektet

Assortert promo/kunst

Teknisk raider/stage plot

PRESSESKRIV

Der Norges ugjestmilde vinter treffer USA’s brennende folk- og countrytradisjon, finner man Bendik Finborud. Med tekster om livet som håpefull, kjærlighetssøkende unggutt, spiller vossingen og hans ferske band intim folk- og countrypop, med et preg av den norske vinteren. Tekstene er personlige, nakne og ektefølte, og gruppen kombinerer dette med hjerteskjærende og ofte skamløst fengende melodier.

“Bendik er en ekspressiv vokalist og presis gitarist med sanger som klinger nåtid og har klassisk sangdiktingskunst som bakteppe.”

- Anne Grete Preus

Våren 2018 skal Bendik Finborud gi ut to singler etterfulgt av en EP. Musikken ble spilt inn våren 2017 i studio Christer Cederberg, med Jaran Gustavson som tekniker og Christer Cederberg på miksing og mastering. Platen er en reise gjennom de forskjellige sesongene, med inspirasjon fra forskjellige sjangre; folk-pop, country, rock og indie. Singlene “Feels Like Home” og “This Time It’s Goodbye” skal slippes mot slutten av januar og slutten av februar 2018, mens EP’en, “Rebel, Rebel” forventes i løpet av mars. I denne perioden reiser Finborud og band også ut på en norgesturné for å promotere musikken.

Prosjektet består av fem medlemmer; Bendik Finborud fra Voss på vokal og akustisk gitar, Kristian Frostad fra Tomra på pedal-steel og el-gitar, Jørgen Dahl Moe fra Sandefjord på mandolin og akustisk gitar, Martin Bremnes fra Harstad på trommer og Mathias A. Steffensen fra Stord på bass.

Bandet møttes på rytmisk linje ved Universitetet i Agder i 2015. Med en felles kjærlighet for country og sangtekster startet de tidlig å spille sammen, og har siden den tid stødig bygget seg opp i Kristiansand-området.

 

"Just one more time to remember yesterday.

A safe goodbye, and you’ll know I’m on my way

to a drunk night at a bar and a self inflicted scar

to make sure that my stale voice has been heard."

Fra sangen “Players Play”

CV

Bendik Finborud

+47 902 82 421